Iestājās karstums – un jau nezini, ko pagatavot. Stāvēt pie cepeškrāsns lieku reizi negribas, dvēsele prasa kaut ko vieglu un svaigu.
Un tad palīgā nāk vienkāršas svaigu dārzeņu receptes. Vienu no šādiem variantiem es jums vēlos piedāvāt.
Produktu sastāvs:
- 500 grami svaigu gurķu;
- saišķītis zaļo diļļu;
- divas ķiploka daiviņas;
- trešdaļa tējkarotes koriandra sēklu;
- čilī papars (pāksts vai maltais) – pēc garšas;
- puse tējkarotes sāls;
- puse tējkarotes cukura;
- trīs tējkarotes augs eļļas bez smaržas;
- divas tējkarotes etiķa.
Pakāpenisks gatavošanas process
- Svaigus gurķus, nomazgāt un sagriezt gabaliņos, kā jums pašiem labāk patīk. Es sagriezu mazos aplīšos, biezumā ap 5 milimetriem, lai uzkoda būtu gatava uzreiz.
- Sagatavotos gurķus liekam dziļā bļodā, pieliekam klāt visas garšvielas, sāli un cukuru.
- Padoms. Koriandra sēklas nedaudz sasmalciniet, lai tie izdalītu vairāk aromāta. Ja sēklu jums nav, tad var paņemt maltu koriandru.
- Pieliekat sasmalcinātus ķiplokus, sagrieztas dilles.
- Bļodā ar gurķiem ieliet eļļu un etiķi.
- Uzliekat bļodai vāku un kratiet to dažu minūšu laikā – uzkoda ir gatava.
- To var pasniegt uzreiz, bet var ielikt ledusskapī atdzesēties, būs vēl garšīgāk.
- Apbrīnojama uzkoda no svaigajiem gurķiem būs lielisks papildinājums jaunajiem kartupeļiem, ceptiem cepeškrāsnī.
- Derēs gan ikdienišķai lietošanai, gan svētku galdam.
Visiem jauku noskaņojumu un labu apetīti!